Browsing All Posts filed under »mY LiFe«

Jannati…..

February 23, 2016

0

Salah-satu hobiku yang masih kekal walaupun sifatnya on & off. Zaujati pun minat berfotografi… konon-konon ‘matching’laa dulu sebelum kahwin, maka terbelilah DSLR untuk merapatkan ukhuwwah selepas nikah. :p   Masa HO tak ber’PJJ’… naik MO dikurniakan rezeki permata hati, tapi ditakdirkan berjauhan pula. Bila sesekali dapat bersama, DSLR pun berfungsi kembali. Si kecik jadi model […]

Apa Itu Affiliate Marketing/ Junction??

November 27, 2015

0

Assalamualaikum wbt….. Lama rasanya tidakku titipkan warkah penulisanku disini. Walaupun tak silap aku pernah berniat untuk beristiqamah paling tidak seminggu akanku terbitkan satu artikel di ‘Selangkah Demi Selangkah’. Namun apakan daya….. semenjak memasukkan diri ke dalam dunia Affiliate Marketing (Affiliate Junction) kebanyakan post-post aku lebih tertumpu pada facebook. Tapi insyaaAllah dengan izin dariNya, akan aku […]

Gunting Rambut Yang Bermakna!

October 9, 2015

0

Assalamualaikum pembaca Wallayahemmak yang budiman…. (ada ke pembaca, hehe~) Semenjak join bisnes Affiliate JUnction nie, aku diajar untuk bercikpong dengan orang disekeliling. Aku nie sudahlah jenis penyenyap. Referrer aku, FRAA Faiz Parman suka benar menyuruh untuk aku bercikpong walaupun dengan stranger. Walaupun aku spesies yang memang tiap-tiap hari bertemu muka dengan pesakit, tetapi perwatakanku pabila […]

Tinggi Melambung!

September 15, 2015

0

“Mak cik!! awat darah tinggi melambung nie??!” sentakku kepada seorang makcik apabila melihat tekanan darahnya yang amat membimbangkan. Kalau di Muar, orang awam akan diberikan sebuah buku perubatan kecil sebagai rujukan bagi kami pegawai perubatan untuk melihat kembali sejarah kesihatan seseorang pesakit. Untuk pesakit yang baru dan amat jarang mendapatkan rawatan, sekeping kad kuning coklat […]

Berhenti Membesar!

September 5, 2015

0

bismillahirrahmanirrahim….. Hari ini genap umur anakku Nur syifa’ Humaira 56 hari. Lagi 4 hari maka 2 bulan lah ia. Pantas sungguh masa berlalu. Terasa seperti baru semalam dia dilahirkan… terasa baru sahaja aku azankan di telinga kanannya, aku iqamahkan di telinga kirinya. Aku masih teringat, sebelum mula mendirikan rumah tangga… terutama ketika di tahun-tahun Universiti. […]

Bertaubatlah Dik……

August 26, 2015

0

S.T.D? ************************************************************************************************************* Jam menunjukkan hampir pukul 5 pm. Orang Klinik kesihatan tak sabar betul menunggu waktu-waktu tersebut. Gelisah ibarat cacing kepanasan. Dalam ‘kesabaran’ menunggu datang seorang remaja umur 20-an, memakai jersi kuning berseluar jins yang lusuh warnanya, jalan sedikit kengkang…. Aku: “Assalamualaikum dik….. kenapa ya?” tanyaku membuka bicara. BK: “Doktor… saya kalau nak kencing sakit […]

Solat Tapi Celaka??!

August 13, 2015

0

Menonong dengar siaran IKIM hari ini sementara drive menuju pulang ke Kajang. Maklumlah, hari minggu. Selalu aku pulang ke Segamat, Felda Chemplak melawat 2 buah hati tercinta, tapi minggu ini tukar sedikit plan dari biasa. Forum berkenaan “kematian”. Samada husnul khatimah ataupun suu2ul khatimah. Kalau tak silap, panel penyampai adalah Ustaz Ahmad Dusuki rasanya… rasanya […]