3an ANA

Bismillahirrahmanirrahim….

Assalamualaikum wbt….

Nama diberi Mohammad Sya’rani Bin Najmuddin.  Dilahirkan di hospital Besar, Melaka tetapi kini menetap di Bukit Mahkota kajang, Selangor. Merupakan anak yang ke-2 daripada 5 orang adik-beradik. Ayah, Najmuddin Bin Hj. Jaafar merupakan seorang pegawai tentera manakala ibu , Porziah bte. Mamat seperti kebanyakan ibu-ibu  yang lain, suri rumah sepenuh masa.

bersama ayah dan ibu
bersama ayah dan ibu
dari kiri: syak, Nabilla najjeeha, Nabilla Nazeera,      Durrani(abang), Najmi(alang)
dari kiri: syak, Nabilla najjeeha, Nabilla Nazeera, Durrani(abang), Najmi(alang)

Pendidikan awal: Tadika nurul Iman(johor), Sek Keb Selayang Utama, Sek. Men Ideal Height, MRSM terendak, Monerey High School(3bulan trial..hehe), MRSM Jasin, INTEC (3bulan Prep).

Dan kini menuntut di Universiti Al-Azhar, Mesir dalam bidang Usuluddin….ader gaye ustaz x? hehe!

bersama ustaz-ustaz yang lain...=p
bersama ustaz-ustaz yang lain…=p

Sebenar-benarnya merupakan seorang penuntut di Universiti Iskandariyah, ArduL kinanah Mesir dalam bidang perubatan InsyaAllah…. =).  doakan kejayaan kami anak-anak malaysia di negeri Iskandariyah ini agar dapat pulang dengan membawa segulung ijazah dan seterusnya berkhidmat di negara sendiri sebagai seorang Doktor muslim dan muslimah yang berjaya insyaAllah….Ameen….

Warga Iskandariyah
Warga Iskandariyah

Diharapkan agar blog ini dapat memberi walaupun secebis perkongsian untuk sahabat-sahabat sekalian InsyaAllah….Segala komen dan saranan amat-amat dialukan.

Sekian, wassalam 3alaykum!!

Advertisements
8 Responses “3an ANA” →
  1. selamat berblog syak
    nati boleh kongsi pengalaman2 kat alex he2

    bittaufiq~

    Reply
  2. selamat…selamat…=)
    insyaAllah…syoukran yer…sorry dop mintak kebenaran nok linkkan blog mu awal2, maklumler…orang baru, segan skek, hehe!

    Reply

  3. hanyagerhana

    April 2, 2009

    wah syak da berblog skang!
    emm blog tu bukan ak ye sorang huhu

    Reply
    • erK!!…yer ke aman…??
      adeilaa….xtw plak aku ko men share-share blog…..ma3alesy2…hehe!
      wes, walopon dh lewat, nk wish gok, tahniah ler johan public speaking arie tuh, haha!
      ader bakat seyH…=p

      Reply
  4. Wah, selamat ngeblog! Kalau Syed Qutb boleh menyebabkan lutut Jamal Nasir mengigil, syeikh sya’rani pun bleh gak.

    Jihad bil maqal, ins Allah

    Reply
    • syoukran alayk cik kelawar hijau… insyaAllah sama2 kter jalankan dakwah walau apa jua cara sekali pon…. robbina yusahhilku ensha Allah… =)

      Reply
  5. oh x perasan ada intro di sini.moga suksess.mari tajamkan dakwah pena.

    Reply
1 Trackback For This Post
  1. Stereogram « Mypremo

    […] ajar la sedikit sebanyak cara-cara nak tengok stereogram ni. Mungkin tak sehebat atau tak sepantas Syak yang dah belajar since jerawat die takde […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: